Modern Retro is dé actuele StyleSwitcher woontrend

We zien het in de mode, we horen het in muziek en we ervaren het ook weer in ons interieur: de 70s en 80s zijn helemaal terug van weggeweest! In onze nieuwe Modern Retro StyleSwitcher woontrend combineren we de stijl van een modern interieur met kenmerkende vintage klassiekers. Neem gauw een kijkje! 

Het Retro van nu 

Met de StyleSwitcher seizoenstrend anticiperen we altijd op de actuele vraag van bewoners: naar welke stijl zijn ze op zoek? Wat enthousiasmeert hen om tot de koop over te gaan? We zien de retrostijl al wat langer terug in verschillende branches. Niet alleen in de mode voeren vintage silhouettes, kleurgebruik en speelse printjes de boventoon. Zelfs de muziek grijpt tegenwoordig vaak terug op de 70s en 80s, dus hoe kan onze trend uitblijven?

 

We kijken niet alleen naar de actualiteit, maar ook naar het seizoen. Kenmerkende aspecten van de retrolook observeren we in gebruik van hout en zachte kleuren: voor een warm interieur dat toch strak en modern aanvoelt. De lichte oranje- en blauwtinten passen perfect bij de zomer.  Modern Retro is multi-inzetbaar, past bij de trends van het moment en vertegenwoordigt het gevoel van de zomer!

 

Trend van het moment

Van een zomers strandgevoel in eigen huis tot een knusse doch moderne woning: ònze StyleSwitchers groeien mee met de tijd, het seizoen, én met verschillende doelgroepen. Een woontrend passend bij het gevoel en de stijl van een seizoen kan het verschil maken bij de verkoop. Onze StyleSwitchers luisteren naar het gevoel waar kopers naar op zoek zijn en vertalen dat naar een passende digitale restyling. Meer informatie over de werking en het aanbod van onze StyleSwitchers? Neem een kijkje via onderstaande button!

Moderne basis 

De naam  ‘Modern Retro’ toveren we niet zomaar uit de hoge hoed. Het is een samenspel van een bekende, moderne basis waar kopers van houden gecombineerd met een speelse en actuele retrovibe. Zo beginnen we in de woonkamer met een lichte visgraatvloer – actueel en zeer gewild onder kopers – en maken we ‘m iets lichter dan gebruikelijk. Herkenbaar, en toch anders. Andere moderne details, onder andere te zien in de zwart stalen deur en de koele blauwtinten, dragen ook bij aan die moderne basis, zodat de trend in ieder geval aansluit bij de smaak van nu.

 

Op dat fundament pakken we uit. De Mario Bellini bank neemt een centrale positie in de woonruimte in en weet precies die charmante retrovibe te vertegenwoordigen.  Door zijn vorm zorgt deze bank er echter ook voor dat de openheid van de leefruimte bewaard blijft. Bekijk ook meteen de eetkamerstoelen en de Vitra zitstoel – echte vintage klassiekers die niet meer uit het tegenwoordige interieur weg te denken zijn.  De accessoires hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. De telefoon, de platenspeler en de printjes zijn speelse details die bijdragen aan het retropraatje en de leefruimte een onderscheidende look geven, zonder dat ze het moderne interieur overheersen.

14514_2000
Moodboard zomer3 2021

Strak kleurgebruik

In de woonbeurzen van 2021 werd het al voorspeld: kleur gaat een grote rol spelen in de keuken. Voor de lente maakten we al gebruik van kleur in onze Soft Spring StyleSwitcher trend. Onze Modern Retro keuken krijgt een andere invulling. Dankzij een koel palet van wit, gras en blauw heeft de keuken een strakke uitstraling. 

 

Als er iets echter kenmerkend is voor vintage, dan is het wel houtwerk. In moderne keukens zien we steeds vaker hout terug in het aanrechtblad en in de kastjes. Hoe leuk is het om dat moderne detail een vintage invulling te geven? Om die reden verwerken we stijlvolle houten latjes (terug van weggeweest!) in het kookeiland en in de muur. Door de keukenmuur op deze manier door midden te splitsen, benadrukken we de hoogte van de keuken en creëren we een modern, hoog plafond. Het resultaat is een luchtige keuken met koele kleuren en een moderne, strakke uitstraling: precies waar kopers nu naar op zoek zijn! 

 

Om toch bij die moderne basis te blijven, voorzien we de keuken van een neutrale gietvloer en zwart staal in de deuren. Enkele retrodetails, onder andere te zien in de vintage lampen, geven een stijlvolle knipoog naar het vroeger van nu.

 

14513_2000

Onze Pinterest

Op zoek naar meer inspiratie of ben je benieuwd naar onze eerdere en aankomende StyleSwitcher trends? Neem een kijkje bij onze StyleSwitchers, Artist Impressions, en trendborden op onze Pinterest pagina!

Behind the scenes woningfotografie

Op avontuur met de ‘Ethnic Chique’ StyleSwitcher trend

× Neem direct contact met ons op