Stijlvol de winter in met onze ‘modern warmth’ woontrend

Het lijkt nog maar kort geleden – enkele maanden geleden zetten wij onze woontrend van de herfst, ‘Ethnic Chique’ in de spotlight. Toch zijn de dagen nog korter geworden en is Nederland weer ouderwets koud, donker en nat. We kruipen knus bij elkaar, brengen extra veel tijd door in huis en warmen bij thuiskomst onze handen en voeten bij de comfortabele radiator.

 

In de koude wintermaanden groeit ook de behoefte naar warmte in ons interieur. Toch wordt dat vaak als een uitdaging gezien. Hoe zorg je ervoor dat interieur met een warme uitstraling toch lekker modern en stijlvol blijft? Onze ‘modern warmth’ woontrend gebruikt kleuren en materialen die aansluiten bij de hedendaagse vraag naar een strak interieur, maar combineert deze ook met wat broodnodige warmte in de koude wintermaanden.

Strak én uitnodigend

Veel mensen richten hun huis het liefst lekker strak in, met veel gebruik van egaal zwart en wit. Toch kan een zwart wit interieur wat koeltjes aanvoelen, zeker in de kille herfst- en wintermaanden. Hoe strak de kleur wit ook is, hij zorgt op zichzelf niet zo vlug voor een warm interieur. Deze uitdaging pakken wij in de ‘modern warmth’ woontrend dan ook aan: de ultieme combinatie van zwart, wit en donker hout voor een strakke doch warme winterse uitstraling!

De kleur van 2021: Brave Ground

Brave Ground is een aardse, natuurlijke toon die feilloos past bij de winter. Niet voor niks is Brave Ground de kleur van 2021: deze kleur zit namelijk precies op het snijvlak van strak en warm, aards en toch licht: de ideale kleur voor onze wintertrend! Deze kleur verwerken wij bijvoorbeeld in enkele wanden van de woonkamer. Het resultaat mag er dan ook zijn. Brave Ground vormt een ideaal verbindingsstuk tussen het donkere hout van de meubels en het strakke wit aan wanden en op plafond. Zo wordt het interieur omgetoverd wordt tot één strak en warm geheel.

Trend van het moment

Van een zomers strandgevoel in eigen huis tot een knusse doch moderne woning: ònze StyleSwitchers groeien mee met de tijd, het seizoen, én met verschillende doelgroepen. Een woontrend passend bij het gevoel en de stijl van een seizoen kan het verschil maken bij de verkoop. Onze StyleSwitchers luisteren naar het gevoel waar kopers naar op zoek zijn en vertalen dat naar een passende digitale restyling. Meer informatie over de werking en het aanbod van onze StyleSwitchers? Neem een kijkje via onderstaande button!

Materiaal en meubilair

Modern warmth speelt in op de huidige woontrends. Denk bijvoorbeeld aan die welbekende, luxe visgraat vloer die in veel luxe woningen ligt. In de woonkamer maken wij gebruik van een donkerhouten blokkenpatroon. Dit patroon heeft de look en feel van een visgraat vloer, maar geeft er een interessante, warme draai aan zodat het interieur zich net een beetje onderscheidt. Het gebruik van donker hout zien we ook in het meubilair: het donkere hout in de kast en in de tafeltjes sluit goed aan op de Brave Ground kleur aan de wanden.

14302_2000
14303_2000

Keuken

Ook in de keuken maken we dankbaar gebruik van donker hout in de tafel en in de keukenkasten. Bekijk hier ook de kleur zwart in de stoelen, lampen en in de zwart stalen doorgang: zwart staal is een welbekende woontrend die we prima kunnen vertalen naar een warme, winterse woontrend. We gaan nog een stapje verder door het zwart ook te combineren met het wit en het donkere hout in de keuken om weer die strakke én warme combinatie te bereiken. Met die verschillende, bijpassende kleuren sluiten we het geheel af met een neutraliserende gietvloer.

Onze Pinterest

Op zoek naar meer inspiratie of ben je benieuwd naar onze eerdere en aankomende StyleSwitcher trends? Neem een kijkje bij onze StyleSwitchers, Artist Impressions, en trendborden op onze Pinterest pagina!

Behind the scenes woningfotografie

Op avontuur met de ‘Ethnic Chique’ StyleSwitcher trend

× Neem direct contact met ons op