Celine blikt terug op haar stageperiode bij SOO Media

Hoi, mijn naam is Celine en ik studeer voor interieuradviseur aan het HMC in Rotterdam. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en ik wil hierna graag een vervolgopleiding gaan starten gericht op makelaardij. Toen ik de mogelijkheid voorbij zag komen om bij SOO Media stage te lopen greep ik direct mijn kans!

 

Waar ben je allemaal mee bezig geweest tijdens je stageperiode?

 

Bij SOO Media ben ik werkzaam geweest als stagiaire binnen het team projecten. Binnen dit team hield ik mij bezig met drie opdrachten voor mijn examen waar mijn focus lag op het onderzoeken van de trends die zich binnen styling en interieur voordoen. Samen met de digitaal stylist ben ik aan de slag gegaan met invulling geven aan het Pinterest kanaal van SOO Media. Een kanaal waar je inspiratie op kunt doen in de vorm van beeld, maar waar je ook kunt zien waar de stijlen uit het stijlenboek op geïnspireerd zijn. Het analyseren van de trend heb ik vervolgens doorvertaald naar een StyleSwitcher. Deze trends worden per seizoen opgenomen in het stijlenboek. Dit wil zeggen dat de klanten van SOO Media bij impressie werk kunnen kiezen voor een bestaande stijl, maar ook voor een actuele stijl. Erg leuk dat ik daaraan heb mogen meewerken en dat dit ook direct in praktijk is gebracht.

 

Maar ik deed meer. Naast het onderzoeken van de trends en het realiseren van Pinterest heb ik ook mijn steentje bij mogen dragen in het realiseren van StyleSwitchers. Naast dat dit leuk was om te doen, was dit ook erg leerzaam. Zo heb ik geleerd hoe je ruimtes optisch groter kunt laten lijken door de juiste positionering van meubels en hoe belangrijk hierbij de camerapositie is.

 

Waar ben je het meest trots op, terugkijkend op je stage?

 

Waar ik het meest trots op ben? Nou dat is toch wel dat de trend die ik heb ontwikkeld in samenwerking met digitaal stylist Sigrid ook is ingezet als trend voor deze lente. En hoe leuk is het om te horen dat de trend ook nog eens is doorvertaald en vervolgens wordt ingezet in de plattegronden die team Bouwkunde realiseert? Ik vind het toch wel heel gaaf dat ik hieraan mee heb mogen werken!

 

Wat vond je het leukste aan je tijd bij SOO Media?


Ik denk toch wel dat mijn eerste twee weken het meeste indruk hebben gemaakt. Het was bijzonder om te zien hoe open iedereen is, hoeveel humor er onderling plaatsvindt en dat er voortdurende grappen worden uitgehaald. Dit vond ik erg tof om te zien, zo’n gevarieerde groep mensen die zo goed samenwerken als team. Ik kan zeggen dat ik mijn plek wel heb gevonden bij SOO Media. Geen dag is hetzelfde en het is altijd gezellig!

 

Binnen SOO Media kon ik mij op verschillende vlakken ontwikkelen en iedereen stond er ook voor open om mij nieuwe dingen te leren. Zo mocht ik op alle afdelingen mee kijken en ben ik met een fotograaf en een inmeter op pad gegaan om te zien hoe hun werkdag eruit ziet. Ook heb ik mee mogen helpen bij het realiseren van plattegronden en heb ik bij het werken met Pinterest ook meer geleerd over hoe belangrijk marketing is.

 

Wat hoop je dat de toekomst je brengt?

 

De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn stageperiode kan ik heel goed toepassen bij mijn vervolgopleiding en toekomstige baan. Mijn kennis van de plattegronden is inzetbaar wanneer ik in de makelaardij aan de slag ga, waar deze plattegronden worden ingezet op Funda. En doordat ik veel verantwoordelijkheid kreeg heb ik geleerd om kritisch te kijken naar kleur- en materiaalgebruik, wat voor mijn ontwikkeling als interieuradviseur erg belangrijk is. Zeker omdat ik misschien in de toekomst wel als freelancer aan de slag wil gaan. Alles wat ik bij SOO Media heb geleerd kan ik in die rol mijn toekomstige klanten nog beter adviseren in hun interieur keuzes. Dus aan iedereen bij SOO Media, bedankt voor jullie hulp en het delen van jullie kennis. En wie weet kan ik ooit nog iets voor jullie betekenen, of jullie voor mij!

 

Geschreven door Celine

× Neem direct contact met ons op