Hout én goud: vijf mooie woonkamers met een houten interieur

Hout én goud: vijf mooie woonkamers met een houten interieur

Wat doe je in een woonkamer? Precies; wonen! Vaak is een woonkamer de centrale plek van een woning. Je hangt lekker op de bank of kijkt wat televisie. Misschien sla je wel een goed boek open onder het genot van een glas wijn. Vandaag zetten wij de woonkamer, deze ruimte vol gezelschap en ontspanning, in de spotlight. Voor deze blog hebben we gekozen voor woonkamers met een uitgesproken stijlvol houten interieur. Want hout is duurzaam, hout is karakteristiek, en hout is strak en sfeervol. Deze indrukwekkende woonkamers toveren hout om tot goud! Kijk jij met ons mee?

De woonkamer waar jij je thuis voelt

Wanneer voel jij je écht thuis? Als je met familie voor de buis hangt, of met vrienden doorzakt met een koel drankje of een lekkere kop koffie? Wat het ook is: grote kans dat je veel tijd in de woonkamer doorbrengt. Niet gek dus dat kopers veel waarde hechte aan een ruime, open woonkamer. Het liefst met veel ramen, zodat het interieur optimaal belicht wordt. Het laatste wat je wilt, is je opgesloten voelen in je eigen huis! Naast veel licht en ruimte, wordt ook het interieur belangrijk gevonden. Kies voor een stijl die goed voelt en die bij jou past. Dat kan volgens de nieuwste trends zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je bent vrij om jouw woonkamer helemaal naar jouw smaak in te richten. Zolang jij je maar lekker thuis kunt voelen!

Houd jij ook zo van hout?

Behoefte aan inspiratie voor jouw woonkamer? Misschien is hout voor jou wel de oplossing! Hout verwerken in het interieur is al voor lange tijd een prominente trend en dat is niet zonder reden. Dit materiaal zorgt voor een strakke look, maar brengt tegelijkertijd ook veel warmte en sfeer in de woning. Dat is een unieke combinatie die ideaal is voor een woonkamer, waar ruimte én gezelligheid allebei een belangrijke plaats innemen.

Er zijn verschillende kleuren hout die je in jouw interieur kunt verwerken, elk met een ander effect. Kies voor een lichtere tint als je veel licht en openheid in jouw woonkamer wilt creëren. Met veel lichte houtsoorten tover je in jouw woning zelfs een complete, frisse strandlook! Heb je stiekem toch een voorkeur voor een klassiek en knus interieur? Dan is donker hout voor jou de oplossing. Je kunt de kleuren ook combineren: donker hout op een lichte basis voegt bijvoorbeeld een stoere, chique touch toe aan jouw interieur.

Duurzaam en divers

Naast verschillende kleuren, heb je ook de keuze uit uiteenlopende materialen. Tegenwoordig houden bewoners bijvoorbeeld steeds vaker rekening met duurzaamheid. Daar is hout bij uitstek voor geschikt. Tropisch hout (bijvoorbeeld van Surinaams Groenhart) heeft vaak een zeer lange houdbaarheid. Dit stijlvolle hout gaat zelfs meer dan 25 jaar mee! Zo richt jij niet alleen een stijlvolle woning in, maar help je ook nog eens de planeet. Wie wil dat nu niet?

Naast de welbekende strakke, houten vloer die in veel woonkamers ligt, wordt er tegenwoordig ook vaak hout in meubilair verwerkt. Denk aan een stijlvolle, licht houten zwevende wandkast of aan schattige houten bijzettafeltjes. Allemaal meubels die zorgen voor een strak én warm interieur. Raak je op deze meubels uitgekeken? Ook hier biedt het duurzame hout de uitkomst, want een likje verf doet al wonderen! Verf bijvoorbeeld die donkere kast naar een frisse, witte kleur. Zo kun je niet alleen oude meubels hergebruiken, maar creëer je ook meubels met een verhaal en een eigen geschiedenis. Je hebt immers zelf aan deze meubels geklust. Zo maak je van jouw huis een écht persoonlijk thuis.

Woonkamer in de verkoop

Als je gaat verhuizen, dan neem je vaak het interieur van de woonkamer gewoon mee. Tijdens de verkoop speelt dit interieur echter wel een grote rol. Kopers zien graag een woning waarin ‘geleefd’ wordt. Heb jij een woonkamer gecreëerd met een stijlvol interieur dat helemaal bij jou past, dan valt de woning bij kopers sneller in de smaak. Hout is een materiaal wat je kunt verven, bewerken en hergebruiken. Een prachtig materiaal waarmee je feilloos die warme, persoonlijke woonkamer creëert die kopers zo aantrekkelijk vinden. Een gouden (houten?) tip om te onthouden voor de verkoop!

Gaat jouw woning in de verkoop, maar is het interieur niet naar wens? Logisch dat je jouw oude woning nu niet compleet gaat verbouwen. Een digitale restyling kan hier de uitkomst bieden. Met onze StyleSwitchers en Artist Impressions toveren wij bijvoorbeeld jouw woonkamer om naar hedendaagse trends. Hier en daar een sfeervol, hout meubelstuk valt natuurlijk onder de mogelijkheden! Zo kun je jouw woning helemaal naar wens digitaal laten restylen, zonder dat er een hele verbouwing aan vooraf gaat!

Op zoek naar inspiratie? Bekijk onze Pinterest!

Hout je helemaal niet van hout en ben je naar iets anders op zoek? Naast de houten kunstwerken in deze blog, hebben wij een Pinterest pagina bomvol inspirerend interieur. Van mooi en uniek kleurgebruik tot strak meubilair en frisse, uiteenlopende trends. Neem eens een kijkje!

soomedia
info@soomedia.nl


× Neem direct contact met ons op