Tips voor de beste verkoopstyling van balkon en tuin

De lente is weer begonnen. En wees eerlijk – die lentekriebels beginnen vaak nog eerder. Reden genoeg voor kopers om alvast weg te dromen bij hun toekomstige zonnige tuin of ruime balkon. Dit is dan ook dé periode om de verkoopstyling van de buitenruimte te perfectioneren. We delen de belangrijkste tips waarmee tuin en balkon zo goed mogelijk in de zonnige schijnwerpers worden gezet voor de verkoop.

Een opgeruimde tuin

Een tuin levert pas écht goed resultaat voor de verkoop als hij netjes is onderhouden en ruim oogt. We raden verkopers dan ook aan om achterstallig onderhoud in de tuin weg te werken. Denk aan het verwijderen van onkruid, dode bladeren en bloemen. Daarnaast is het ook wijs voor de verkoop om met de hogedrukspuit aan de slag te gaan: zo kan groene aanslag op de tegels en op het huis worden verwijderd.

Bij de styling van het balkon kunnen verkopers het beste beginnen met het aanvegen en reinigen ervan. Eventueel achterstallig onderhoud kan dan ook direct aangepakt worden. Dat oogt meteen een stuk netter en zo kunnen potentiële kopers meteen alle mogelijkheden van jouw nette balkon zien.

Opruimfilmpjes voor een verkoopklare woning

Voordat de woningfotograaf in de woning komt, sturen we verkopers altijd een handige opruimchecklist. Ook hebben wij op onze website een collectie opruimfilmpjes, waarin verkopers stapsgewijs kunnen zien hoe een woning opgeruimd kan worden tot een fotoklaar meesterwerk. Dat scheelt een hoop spanning en stress voor de verkoop! Bekijk hier onze verkooptips en opruimfilmpjes.

molenpolderstraat-21-den-haag-zh-house-photography-extended_025
lothariuslaan-43-bussum-small-cases-photography_002

Aankleding van tuin en balkon

Hoe kunnen verkopers hun tuin slim aankleden? Met een lege, nette tuin is in principe niets mis. Heeft de tuin echter een loungeset, eettafel en diverse plantvakken staan, dan zien kopers op de foto’s direct welke mogelijkheden de tuin allemaal biedt. Bijvoorbeeld dat er heerlijk in de tuin gedineerd kan worden, of dat die loungeset een mooi plekje in het zonnetje heeft. Valt deze aankleding niet onder mogelijkheden? Geen probleem – deze details over de beleving kunnen natuurlijk wel benadrukt worden in de bijgevoegde verkooptekst.

Op het balkon of terras kun je qua aankleding zorgen voor een duidelijke zitplek. Kleed het balkon zo aan, dat kopers meteen zien wat voor type zitje op het balkon past. Ideaal zou zijn als nét dat lastige hoekje door de zithoek ingevuld kan worden. Zo oogt het balkon ook extra ruim op de foto!

Een belevingstekst bij iedere woning

Wat zijn de bijzonderheden van de woning die niet meteen op beeld getoond kunnen worden? Onze professionele tekstschrijvers stellen de belevingstekst op met behulp van een vragenlijst die ingevuld wordt door de verkoper. Zo ben je ervan verzekerd dat de bijzondere USP’s van de woning tóch bij kopers onder de aandacht komen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Balkon-content-slangenburg-128-dordrecht-zh_022
diezestraat-21-ijmuiden-house-photography-extended_023

De finishing touch

Wil je dat de tuin helemaal uitgroeit tot een onderscheidende USP? Dan raden we verkopers aan om groen toe te voegen waar mogelijk. Groen doet het altijd goed: niet alleen in de omgeving, maar ook bij de woning zelf. Bloeiende planten en kleurrijke bloemen geven de tuin een stijlvolle boost, waardoor de tuin een echte smaakmaker wordt van de woning.

Hoewel een balkon minder opties biedt voor groen, kom je al een heel eind met het plaatsen van een paar simpele accessoires. We raden verkopers dan ook aan om gebruik te maken van planten en potten om toch die groene, uitnodigende omgeving te creëren. Als natuurlijk verlengstuk van de woonkamer of keuken kunnen verkopers er ook voor zorgen dat de styling van het interieur, doorgevoerd wordt naar buiten.

Behind the scenes woningfotografie

Op avontuur met de ‘Ethnic Chique’ StyleSwitcher trend

× Neem direct contact met ons op