Onze oplossing voor neerslag tijdens buitenfotografie

Onze oplossing voor neerslag tijdens buitenfotografie

Hoe gezellig de herfst en winter ook zijn, we kunnen niet ontkennen dat de dagen wat grauwer worden en de lucht wat bewolkter. Om nog maar te zwijgen over al die vormen van neerslag! Van mist en hagel tot regen, miezer, wind en sneeuw (oké, dat valt eens per vijf jaar). Ook in deze koude maanden trekken onze fotografen dagelijks het land in om talloze woningen op de foto te zetten. Daarin brengen de herfst en winter zo hun eigen uitdagingen. Hoe gaan onze fotografen aan de slag met buitenfotografie in de grauwste maanden van het jaar?

Buitenfotografie tijdens neerslag, hoe gaat dat in zijn werk?

Helemaal niet, eigenlijk! Bij vrijwel alle vormen van neerslag wordt de scherpte van de foto’s flink verstoord. Zelfs (of juist vooral) bij lichte vormen van neerslag zoals miezer worden foto’s verpest – die scherpe foto’s worden dan scherpe foto’s van talloze kleine druppeltjes die op de lens vallen. Alsof je een foto maakt van een natte autoruit. Zeer dichte mist kan ook de duidelijkheid van een foto zodanig verstoren, dat hij niet voldoet aan de kwaliteit waar onze fotografen naar streven. Om die reden wordt er geen buitenfotografie geschoten bij neerslag. De fotograaf komt dan kosteloos terug op een andere datum, bij droog en helder weer. 

We hebben geen controle over de natuur, dus zelfs bij droog weer blijft die staalblauwe, zomerse lucht vaak uit in de herfst en winter. De herfst en winter zijn nu eenmaal minder zonnig! In de nabewerking van de foto’s zorgen we ervoor dat de lucht voorzien wordt van een mooi wolkendek en een blauwe lucht. Ben je echt op zoek naar zomerse foto’s vol zonnestralen van jouw tuin of terras? Dan kun je buitenfoto’s in de lente of zomer opnieuw laten schieten. 

Nieuwe foto’s in de zomer?

Heb je toch liever die zonnige zomerfoto’s en staat jouw woning nog in de verkoop, dan kan het ook effectief zijn om jouw buitenfotografie opnieuw in de lente of zomer te laten schieten. We adviseren dit vooral bij woningen waar de tuin, het terras, of het uitzicht van de woning een uniek en onderscheidend pluspunt zijn. Die herfst foto’s kunnen dan vervangen worden voor prachtige zwoele zomer foto’s met een stralende zon over de groene tuin. Dat houdt jouw woning ook fris en relevant voor het seizoen – een investering die zeker de moeite waard is!

Let it snow

Er is één vorm van neerslag die als verkoper wel in jouw voordeel kan werken. Tenminste, het moet er dan wel al liggen! Bijna niets spreekt meer tot de winterse verbeelding dan een dik pak witte sneeuw over de daken en in de tuin. Heb je voor de buitenfoto dan ook lichten in de ramen in huis aan, dan wordt jouw woning een echt iconische kerstwoning. Dat kan bij de verkoop van een woning beslist in jouw voordeel werken, want kopers zijn in de winter op zoek naar warmte en gezelligheid!  Pas hiermee wel op als de verkoop wat langer duurt – als potentiële kopers jouw winterse foto’s in midden augustus nog in de verkoop zien, dan zien zij wel meteen hoe lang de woning al in de verkoop staan. Dat is een afweging die je als verkoper kunt maken.

Onze fotografiepakketten

Voor onze fotografen is woningfotografie vaak pas het begin. Van hoogtefoto’s en 360 graden foto’s tot een digitale totaalbeleving via een 3D Matterport shoot – onze professionals hebben de kwaliteiten én de state-of-the-art apparatuur in hun bezit. Benieuwd naar het complete aanbod?

soomedia
info@soomedia.nl


× Neem direct contact met ons op