Diepte-interview: inmeten door de jaren heen

Technologische verbeteringen vormen de rode draad door ieder specialisme binnen SOO Media – en inmeten vormt hier geen uitzondering op. Terwijl inmeters vroeger nog vurig aan de slag gingen met pen en papier, staan we inmiddels aan de vooravond van het opschalen van de Leica 3D scanner.

 

Met zijn jarenlange ervaring als inmeter én met zijn bouwkundige achtergrond heeft Dimitri gezien hoe het inmeten door de jaren heen is veranderd. Dat niet alleen: Dimitri heeft altijd een essentiële rol gespeeld in het versoepelen en verbeteren van het inmeetproces. Ook nu zet Dimitri zijn kennis en ervaring in. Ditmaal bij het opzetten van de nieuwe productreis – van 3D scan tot plattegrond, met de nieuwe Leica 3D scanner. In dit interview duiken we in de geschiedenis van het inmeten en vragen we Dimitri hoe het inmeetvak binnen SOO Media door de jaren heen is uitgegroeid tot één uniforme en innovatieve kerndienst.

 

Je bent niet direct als inmeter aan de slag gegaan. Kun je vertellen wat voor werk je uitvoerde, voordat je met inmeten begon?

 

Ik heb een bouwkundige opleiding in de richting van architectuur gevolgd. Ik ben toen eerst begonnen met interieurbouw. Later, toen ik een jaar of 30 was, zette ik deze weg voort: naar het vervaardigen van complete interieurconcepten. In samenwerking met een stylist werden er oude panden opgekocht, welke we vervolgens herstructureerden. Die restyling varieerde van woningen, tot horecapanden, tot echte bedrijfspanden. Een beroep waarin je creatief met verschillende concepten aan de slag gaat en grote projecten mag uitvoeren.

 

Waarom ben je dan overgegaan op inmeten?

 

Hoe leuk het beroep ook was, de werkwijze maakte me ongelukkig. Uiteindelijk zat ik dagenlang achter een bureau op een computer concepten uit te werken. Dat werkte voor mij gewoon niet. Ik vroeg me daarna niet langer af wát voor werk ik zou willen uitvoeren, maar hóe ik in de toekomst zou willen werken.

 

En toen kwam het inmeten op jouw pad?

 

Ik wilde de wereld in, in contact met mensen zijn en lekker buitenshuis werken. En met mijn bouwkundige kennis kon ik de overstap naar inmeten maken – zodra ik leerde dat inmeten als hoofdberoep uitgevoerd kon worden, tenminste. In 2015 startte ik met het werk als inmeter en ik werd meteen in het diepe gegooid: mijn eerste opdracht was meteen een enorme, vrijstaande woning. Een echte vuurdoop en een pittige uitdaging als eerste project. Omdat ik in het diepe werd gegooid, ging ik autodidactisch aan de slag. Al doende leert men en binnen een maand groeide ik al goed in het inmeetvak. Nu kun je zo’n vrijstaande woning wel deel van mijn routine noemen.

 

Werd het schetsen toen nog ouderwets met pen en papier gedaan?

 

Veel inmeters in mijn omgeving werkten toen inderdaad nog met pen en papier. Ik koos er zelf echter voor om direct met digitaal tekenen te beginnen, met een tablet. Voor mij lag de keuze voor de hand: digitaal intekenen heeft veel voordelen. Het tekenen zelf gaat niet persé sneller, maar het werkt zeer efficiënt en een digitale schets is vele malen netter en duidelijker. Er blijft geen informatie achter doordat delen van het handschrift niet leesbaar zijn voor het tekenteam, bijvoorbeeld. Ook hoef je de schetsen niet nog apart in te scannen. Ze staan meteen digitaal opgeslagen in de tablet.

 

Een ander probleem van handmatig schetsen, is dat het papier soms te klein is voor grote woningen. Dan moet je eerst blaadjes aan elkaar zetten, voordat je de scans kan maken en opleveren. Met digitaal tekenen lossen deze problemen zich vanzelf op. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, zoals het gebruik van een bestaande plattegrond die je volledig kunt aanpassen!

 

Een duidelijke optimalisatie van het inmeetproces, dus.

 

Het is belangrijk om processen te verbeteren waar mogelijk. Toen ik bij SOO Media ging werken, heb ik dat ook aangegeven. Ik zag kansen om de bestaande productreis, van schets en meting tot plattegrond, te verbeteren. We werken bij SOO met inmeters door heel het land en we hebben een strakke levertijd. Een belangrijke vraag die je jezelf dan moet stellen is: hoe kunnen we onze productieprocessen steeds verder tweaken en efficiënter maken?

Floorplanner-standaard
Situatietekening-standaard

Op wat voor vlakken werden optimalisaties dan zoal doorgevoerd?

 

Één aspect was meteen duidelijk: alle inmeters in vaste dienst gaan voortaan digitaal tekenen. Iedereen krijgt dezelfde tools in handen. Inmeters krijgen allemaal dezelfde Samsung tablet voor het schetsen, en elk lid van het tekenteam werkt met hetzelfde schetsprogramma voor de modellering. Je gaat pas echt efficiënt te werk, als het je lukt om de hele product reis zo uniform mogelijk te maken en als iedereen als het ware “dezelfde taal” spreekt. Als ieder teamlid dezelfde werkwijze heeft, dan worden er minder fouten gemaakt en is er minder over en weer communicatie nodig.

 

Je kunt het zien als een estafetteloop. Pas als je het stokje goed hebt overgedragen, dan kan de volgende er potentieel pas een goed resultaat van maken. Dat werkt voor ons hetzelfde. Het tekenteam weet op welke wijze inmeters hun schetsen opleveren en “welke taal er wordt gesproken”. Inmeters weten welke informatie zij op welke wijze aan het tekenteam moeten leveren. Kwaliteitswaarborging weet precies welke gegevens een extra controle nodig hebben. Ga zo maar verder.

 

Worden er bij het proces van digitaal intekenen naar plattegrond nogsteeds optimalisaties verricht?

 

Op een gegeven moment heb je écht elk detail getweakt. We kunnen nu wel zeggen dat deze productreis met digitaal tekenen is ‘uitgeoptimaliseerd’: efficiënter dan dit kan het nauwelijks worden. Ook nieuwe bouwkundigen die we in vaste dienst aannemen, worden via dezelfde methode en met dezelfde tools opgeleid. Zo houden we deze optimale en uniforme werkwijze in stand.

 

Een deel van het team is overgegaan op het gebruik van de Leica 3D scanner, in plaats van handmatig inmeten en digitaal schetsen. Daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe technologische implementatie. 

 

De kennis die we bij het optimaliseren van digitaal tekenen hebben opgedaan, kunnen we bij deze verandering opnieuw toepassen. Dat lijkt een kwestie van het wiel opnieuw uitvinden, maar het is veel meer dan dat. Met de Leica 3D scanner hebben we een nieuw product in handen met torenhoge potentie. Dat betekent experimenteren, kijken wat werkt in de praktijk, en geleidelijk ontdekken hoe we weer tot een uniforme methodiek komen om de productreis tot in de fijnste puntjes te optimaliseren.

pointcloud-2
pointcloud-1

Met een 3D scanner kunnen woningen direct gescand worden, zonder dat er handmating ingemeten hoeft te worden met een distometer. Ook hoeft er niet meer te worden geschetst. Dat lijkt me een stuk makkelijker werken voor de inmeters. 

 

Ook werknemers zonder bouwkundige achtergrond kunnen leren om woningen in te scannen met een 3D scanner. Een fotograaf kan binnen twee dagen al nauwkeurig geïnstrueerd worden en dan is hij of zij al ready to go als bouwkundig scanner. Heel anders dan bij het ‘traditionele’ inmeten, waar wel echt een bouwkundige opleiding voor is vereist. Zo’n 3D scanner maakt een 1-op-1 kopie van de ruimte. Als bouwkundig scanner hoef je, heel kort gezegd, alleen maar met de scanner in de hand zorgvuldig door de ruimte te lopen. De rest doet de Leica scanner zelf.

 

Wat kan bouwkundige expertise dan nog toevoegen aan dit nieuwe productproces?  

 

De komst van Pointcloud brengt veel mogelijkheden, maar ook veel uitdagingen. Een bouwkundig scanner kan de taak uitvoeren, maar hij moet wel zorgvuldig worden ingewerkt en door een bouwkundige opgeleid worden. Bouwkundigen hebben vaak een perfectionische aanleg, een uitstekend concentratievermogen, en een sterk ruimtelijk inzicht. Allemaal hard nodig als we onze producten foutloos willen opleveren.

 

Daarnaast werken we nog altijd met de BBMI (Branchebrede Meetinstructie of NVM Meetinstructie) en de regels daarin moeten correct worden geïnterpreteerd en uitgevoerd. We hebben bouwkundige kennis en inzicht dus evengoed nog hard nodig om het nieuwe productproces, ditmaal volgens de Pointcloud methode, ook weer zorgvuldig te stroomlijnen. Expertise doe je dus nooit weg.

 

Waar staan we nu met Pointcloud?

 

We zijn nu het productproces aan het opschalen en aan het versoepelen in de uitvoering. Eigenlijk zoals we dat jaren geleden met digitaal tekenen hebben gedaan. Kleine verbeteringen waardoor ook deze productreis tot een geoliede machine gemaakt kan worden. Een voorbeeld waar we nu mee experimenteren: een kleurenwaaier, waarmee een bouwkundig scanner per kleur kan aangeven wat voor gebruiksoppervlakte de ruimte is. Zo’n extra kleurcodering is voor het tekenteam direct herkenbaar, waardoor de opdracht doeltreffender en sneller opgepakt kan worden. Dergelijke tweaks zijn we, op grote en op kleinere schaal, geleidelijk aan het doorvoeren.

 

Wat betekent de innovatieve methode van Pointcloud voor jou? 

 

Dankzij de Leica 3D scanner kunnen woningen nu binnen 5 tot 10 minuten digitaal ingescand worden. Wil jij meer leren over de precieze werkwijze van zo’n puntenwolk en ontdekken welke voordelen Pointcloud voor makelaars biedt? Volg dan onderstaande button!

Behind the scenes woningfotografie

Op avontuur met de ‘Ethnic Chique’ StyleSwitcher trend

× Neem direct contact met ons op