Het energielabel & jouw woning in de verkoop

Het energielabel & jouw woning in de verkoop

Het is goed mogelijk dat het energielabel van jouw woning niet het spannendste onderwerp is waar je deze week over hebt nagedacht, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Een hoog energielabel brengt verschillende voordelen. Niet alleen verbetert het jouw wooncomfort en verlaagt het de energierekening, het verhoogt ook de waarde van jouw woning in de verkoop!

Reden genoeg om eens goed achter het energielabel van jouw woning te gaan. Maar hoe kom je daar achter? En hoe kun je het energielabel van jouw woning verbeteren? Je leest het allemaal hier.

Energielabels van G tot A

Onder het energielabel lopen verschillende klassen; van G tot A. Hierbij geldt: hoe hoger het label, hoe duurzamer en energiezuiniger de woning is. Scoort jouw woning een G, dan kost de woning veel energie en vindt er veel warmteverlies plaats. Dat is slecht voor jouw wooncomfort, maar ook voor de portemonnee, want de energiekosten lopen hierdoor flink op. Daarbij verdienen vrijwel alle energiebesparende maatregelen zichzelf terug. Bij een A is jouw woning zeer goed geïsoleerd, blijft warmte goed binnen, en is de woning ook lekker duurzaam voor de toekomst.

Benieuwd naar het energielabel van jouw woning? Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een definitief energielabel verplicht. Sinds 1 januari 2021 wordt een definitief energielabel aangevraagd bij een energieadviseur, waaronder bij SOO Media. Ben je in de tussentijd benieuwd naar de schatting van jouw voorlopig energielabel? Deze kun je gemakkelijk online opvragen, simpelweg door het invullen van jouw postcode en huisnummer. Dit is een schatting welke bij een definitief energielabel gewijzigd kan worden. Desalniettemin is het voorlopige energielabel een gemakkelijke stap om alvast een goede indicatie van jouw woning te krijgen.

Een energielabel voor de verkoop

Gaat jouw woning de verkoop in, dan moet je jouw definitieve energielabel laten registreren. Zo weet je meteen aan welke eisen jouw woning voldoet en waar eventuele verbeterpunten liggen. Voornamelijk oude panden (die beruchte grachtenpanden in steden als Leiden en Delft zijn goede voorbeelden!) hebben soms nog geen vloerisolatie, gevelisolatie of dubbelglas in de slaapkamers en daardoor blijft het energielabel laag. Dat heeft consequenties voor de energiekosten, maar verlaagt ook aanzienlijk de waarde van de woning. Met kleine toevoegingen als dubbelglas en vloerisolatie maak je de woning al een stuk duurzamer en kun je de verkoopprijs flink verhogen. Beslist een aanrader! Dat zijn kleine toevoegingen met een voordelige invloed op het energielabel, maar ook op jouw wooncomfort!

Laat jouw woning niet in de kou staan

Een woning met een G-label upgraden kan aardig in de kosten zitten, maar dat betaalt zich uiteindelijk altijd terug in een lagere energierekening. Als bonus wordt de woning ook nog een stuk comfortabeler, en het is sowieso een goed idee voor de verkoop: de verkoopprijs gaat hierdoor een stuk omhoog. Ook in de toekomst zal de aandacht steeds vaker op een duurzaam, hoog energielabel liggen.

Een energielabel nodig? 

De experts van SOO Media hebben de deskundigheid in pacht om een definitief energielabel voor jouw woning te regelen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil jij contact met ons opnemen voor een energielabel voor jouw woning of pand? Dat kan via onderstaande buttons!

soomedia
info@soomedia.nl


× Neem direct contact met ons op