Vijf vragen over woontrends

Vijf vragen over woontrends

Trends zijn overal om ons heen. Van foodtrends tot kledingtrends en natuurlijk woontrends! Anders dan veel trends, kan het in huis halen van een woontrend echter al snel een flinke investering worden. Neem je de stap om jouw woning een makeover te geven, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat de restyling in één keer goed gaat.

We helpen je graag op weg. Vandaag behandelen we vijf dieptevragen die jou zullen helpen bij het ontdekken van een trend die bij jou past. Ook leer je vervolgens hoe je zo’n woontrend het beste in jouw woning kunt toepassen. Wat voor trend zou jij in huis willen halen?

Welke woontrend kan ik het beste in huis halen?

Welk doel heb je voor ogen? Wil je jouw woning zo inrichten dat hij goed zal scoren in de verkoop, dan is het verstandig om trouw te blijven aan woontrends die je veel ziet op televisie en op social media. Denk aan een lichte visgraat vloer samen met zwart stalen deuren in het woongedeelte. Dat creëert een een luxe en gangbare look die bij veel potentiële kopers in de smaak valt. Voor de keuken is wit nog altijd een strakke, aantrekkelijke kleur, en zien we tegenwoordig ook dat donkere keukens langzaam meer in trek zijn. Wil je een woning verkoop-ready maken, dan is de keuze voor een dergelijke woontrend dus een zeer effectieve mogelijkheid.

Welke keuze kan ik dan het beste maken als mijn woning niet in de verkoop gaat?

Ben je op zoek naar een woning waar je zelf heel gelukkig van wordt, dan is er natuurlijk geen ‘beste’ trend. Dat mag je helemaal zelf bepalen! Jouw woning is jouw persoonlijke paleisje, dus gooi de remmen los en kies waar jij gelukkig van wordt. Zoek het dicht bij jezelf en vraag je af wat je zelf écht mooi vindt. Interieur dat persoonlijk voelt, voelt goed. En dat is waar je naar op zoek bent.

Ik zie door de bomen het bos niet. Waar kan ik het beste inspiratie opdoen voor een woontrend die bij mij past?

Inspiratie vind je overal. In magazines, op televisie en op sociale media. Wees vooral niet bang om in verschillende stijlen en materialen te duiken, zodat je echt voor jezelf kunt gaan ontdekken welke stijl bij jou past. Een aanrader is daarbij ook om bijvoorbeeld een moodboard te maken. Knip plaatjes uit magazines die je aanspreken, download en print foto’s uit die je op internet vindt, of doe een rondje woonboulevards en maak een paar goede foto’s van interieur dat in de smaak valt.

Een woontrend toepassen op mijn woning, hoe doe ik dat?

Als je het spannend of overweldigend vindt om jouw eigen trend of smaak in een woning te brengen, begin dat met de basics. Zo doet een likje verf bijvoorbeeld al wonderen. Die muur in de woonkamer kun je gemakkelijk zelf in een warmere tint verven (extra leuk in deze herfst- en wintermaanden!) en dat hoeft geen grote investering te zijn. Dat geldt ook voor de meubels die je al hebt; die kun je in een compleet nieuwe kleur verven en zo dus gemakkelijk ‘opknappen’. Accessoires zijn ook een kleine investering die je gemakkelijk kunt plaatsen, verplaatsen en in het ergste geval weer kunt verwijderen. Vallen deze eerste stappen in de smaak, dan kun je hier geleidelijk steeds verder op voortborduren en de woning een complete makeover geven.

Ook prints geven een woning veel karakter. Een goede keuze, al kunnen prints lastig te combineren zijn: je weet pas wat werkt zodra je het voor je ziet. De gouden tip van onze stylist Pascalle geldt nog steeds: zet de prints gewoon digitaal naast elkaar. Open een Paint of Word bestand, plak jouw favoriete prints erin en kijk of je blij wordt van de combinatie. Heb je een match gevonden, dan kun je de prints daarna fysiek in jouw woning plaatsen en dan weet je zeker dat het goed zit!

Wat als ik er zelf écht niet uitkom?

Kom je er echt niet uit, dan is het altijd een goed idee om jouw wensen te overleggen met een stylist: zij weet niet alleen hoe jouw wensen het beste toegepast kunnen worden, maar zij kan je ook uit jouw comfort-zone duwen. Zo ontdek je misschien wel een voorliefde voor kleuren en materialen waar je nooit eerder bij hebt stilgestaan!

Inspiratie op onze Pinterest

Op zoek naar meer inspiratie of ben je benieuwd naar onze eerdere en aankomende StyleSwitcher trends? Neem een kijkje bij onze StyleSwitchers, Artist Impressions, en trendborden op onze Pinterest pagina!

soomedia
info@soomedia.nl


× Neem direct contact met ons op