Woningfilm vs. Woningtrailer: Welke kies je?

 

Wil jij jouw huis verkopen via Funda? Een video kan dan niet ontbreken! Met een video geef je de woning nog extra aandacht dan dat deze al kreeg met de woningfoto’s. Maar zoveel verschillende video’s. Welke moet je nu kiezen? En welke past bij jouw woning? Kies je een woningfilm of een woningtrailer? Waarom zou je wel voor de één gaan en niet voor de ander? De ene video laat de kijker zien hoe het huis eruit ziet, zoals je er in het echt ook doorheen zou lopen. De andere maakt het huis mysterieus en laat alleen de aspecten zien waar jouw droomhuis aan voldoet. Hierdoor moet je haast wel het huis in het echt gaan bekijken!

 

Hieronder staat uitgelegd wat de voordelen zijn per video. Daarna kun je er vast wel één kiezen!

 

Woningtrailer

 

De woningtrailer geeft een kleine sneak peak. Net zoals een trailer van een speelfilm. Na het zien van een trailer ben je helemaal enthousiast gemaakt en kun je niet wachten om de film in de bioscoop te gaan zien op een groot scherm, toch? Dit werkt precies zo met de woningtrailer. Je ziet de video en denkt: “Dit huis heeft alles wat ik wil!”. Er wordt een bepaalde sfeer gegeven en de belangrijkste aspecten van de woning wordt weergegeven. Deze 5 “unique selling points” geeft de makelaar van te voren aan, aan de videografen. Mooie glas in loodramen, die gave schuifpuien naar de tuin en het bubbelbad in de badkamer. Hierdoor triggert het de mensen om naar het huis te gaan en de rest van de woning te bekijken.

 

Een groot voordeel van de woningtrailer is ook dat u met deze video uniek bent en daarmee opvalt tussen het vele aanbod op Funda. De woningtrailer is ook zeer geschikt voor Facebook. Doordat deze niet heel lang is, blijft de spanningsboog van de bezoeker gedurende de gehele video hangen.

Woningfilm

 

De woningfilm laat alle aspecten van de woning zien, alsof het lijkt dat je er doorheen loopt. Geen geheimen kamers blijven bewaard, zodat de toekomstige koper precies weet waar hij aan toe is. De video begint bij de voordeur, laat de hal zien, vervolgens de woonkamer en keuken. Ook de slaapkamers en badkamer wordt meegepakt. Alles wordt precies zo in beeld gebracht, zoals de woning is. Een groot voordeel hiervan is dat de toekomstige koper precies weet hoe de woning in elkaar zit. Hierdoor kan hij een goede beslissing maken of hij naar het open huis komt of niet. Hierdoor krijg je kwalitatief goede bezoekers in je woning!

Conclusie

 

Of je nu voor een woningtrailer of een woningfilm kiest hangt dus af van het doel waarmee de video gemaakt wordt. De woningfilm laat het gehele huis zien en de woningtrailer pakt een andere doelgroep mee en maakt nieuwsgierig en enthousiast. Beide video’s zijn geschikt voor social media!

 

Succes met de verkoop van de woning!

× Neem direct contact met ons op