Waar kun je op letten bij het verkopen van jouw huis?

Om jouw huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen is het slim om je goed voor te bereiden op de woningpresentatie. Denk hierbij aan het voorbereiden al vóór dat de woningfotograaf wordt ingepland. Om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk in beeld te brengen is het verstandig om de woning zo toegankelijk mogelijk te presenteren. Hoe? Dat lees je in de volgende tips!

Het neutraliseren van de woning

Het is verstandig om te kiezen voor neutrale kleuren. Natuurlijk hoef je niet de volledige woning opnieuw te restylen, maar je kunt wel alle muren (opnieuw) witten. Zo oogt de woning schoon en fris. Natuurlijk is het ook niet erg als de muur een kleurtje heeft, zolang deze maar neutraal is en je er gemakkelijk overheen kunt verven. Op deze manier maak je het voor de toekomstige kopers gemakkelijker om de woning aan te passen naar eigen smaak en kunnen zij dit makkelijker visualiseren wanneer zij langskomen voor een bezichtiging.

 

Investeren

Heb je budget vrij om te investeren? Kies er dan niet voor om de badkamer of de keuken te verbouwen. Deze twee ruimtes zijn ontzettend trendgevoelig. Het is verstandiger om te investeren in het renoveren van het dak, het vernieuwen van schilderwerk of de CV ketel. Dit zijn kosten waar de toekomstige koper liever geen geld voor betaald maar wel erg blij mee is als dit in orde is. Het eventueel verbouwen van ruimtes kan vervolgens zelf naar wens van de kopers worden aangepakt.

 

StyleSwitchers inzetten

Zoals eerder al werd benoemd hoef je de woning natuurlijk niet compleet te restylen. In de meeste gevallen kom je ook weg met het neutraliseren van de woning. Mocht jouw huis veel verbouwmogelijkheden bieden dan biedt StyleSwitcher mogelijk een uitkomst. Door StyleSwitchers in te zetten is het mogelijk om een open keuken digitaal te visualiseren zodat de toekomstige kopers wel een beeld hebben van hoe de ruimte eruit zou kunnen zien. Mocht je een leegstaande woning hebben, dan is dit ook zeker een optie! Door meubels toe te voegen is het voor de toekomstige koper makkelijker om een visualisatie maken van de woning wanneer deze is ingericht naar zijn of haar smaak.

 

Ruimte creëren

De toekomstige koper wil graag het idee hebben dat een woning veel (opberg)ruimte te bieden heeft. Breng daarom zoveel mogelijk spullen onder in een opslag, waardoor het huis ruimer lijkt. En wanneer de periode van bezichtigingen aanbreekt, kies er dan voor om bijvoorbeeld een kastruimte uit te ruimen en deze vervolgens leeg te houden. Dan kun je deze ruimte gebruiken voor de last-minute spullen die je nog uit het zicht wilt zetten als de toekomstige kopers op de stoep staan. Denk aan de krabpalen, hobby attributen of persoonlijke spullen.

 

Niet té onpersoonlijk

Hoewel het opruimen en het verwijderen van persoonlijke spullen altijd het belangrijkste is bij het verkopen van de woning, moet je wel opletten dat jouw huis er niet onleefbaar uitziet. Verwijder daarom persoonlijke spullen zoals fotolijstjes, maar een spiegel of schilderij mag je gerust laten hangen. Hier kan gemakkelijk doorheen gekeken worden, maar het toont wel aan dat er gewoond wordt in de woning.

 

Woningfoto’s laten maken

Kies voor professionele woningfoto’s. Het inzetten van de juiste woningfoto’s is ontzettend belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat professionele woningfotografen worden ingezet om jouw woning zo volledig en uitnodigend mogelijk op de foto te zetten. Wanneer jij een woning online bekijkt, dan zou je ook niet verder kijken als de eerste foto onderbelicht is en uit een rare hoek is genomen. Onze fotografen weten precies bij welke foto’s de toekomstige koper wél verder klikt!

Tips om jouw huis te verkopen geschreven door SOO Media
Tips om jouw huis te verkopen geschreven door SOO Media

Natuurlijk doet het ook wonderen voor de presentatie van jouw woning als je een vers bosje bloemen in huis haalt voordat de fotograaf komt, maar ook zeker op de dag dat de bezichtiging plaatsvindt! Meer om je voor te bereiden op bezichtigingen lees je hier. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Geschreven door Monique

× Neem direct contact met ons op