Waar kun je opletten tijdens een woningbezichtiging?

 

Er is een spannende tijd aangebroken. Je gaat je woning verkopen of kopen. Het is van belang dat zowel koper als verkoper op bepaalde punten letten tijdens de verkoop. Want waar moet je allemaal opletten tijdens een woning bezichtiging? En wat kun je eraan doen om deze bezichtiging zo optimaal mogelijk te benutten?

 

Voor de verkoper

De eerste indruk is de belangrijkste. Deze eerste indruk begint al bij de woningpresentatie op Funda. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg dat de woning goed gestyled is. Met styling bedoelen we: Ruim het op volgens de richtlijnen en zorg voor iets extra’s, zoals een bos bloemen. De fotograaf zorgt voor het perfecte plaatje.

 

Zodra de woningpresentatie compleet is en live staat kan de drukte van de woningbezichtiging beginnen. De toekomstige kopers komen binnen via de voordeur, dus zorg dat de entree aantrekkelijk oogt. Hierbij is het belangrijk dat het huis uitnodigt om naar binnen te komen. Haal overbodige kleding van de kapstokken, berg de schoenen netjes op en zorg voor een lekker luchtje bij binnenkomst. Bijvoorbeeld Rituals geurstokjes.

 

Zodra de toekomstige koper de woonkamer binnenkomt moet hij zich gelijk thuis voelen. Het bosje bloemen wat je hebt neergezet voor de foto’s komt met de woning bezichtiging ook goed van pas. (Maar dan waarschijnlijk wel een nieuw bosje!) Wat ook leuk en uitnodigend is, is om een cake te bakken. Presenteer de cake op je keukenblad. Lekker voor de bezoekers, maar zeker ook voor de heerlijke cake geur die zich door de woning zal verspreiden.

 

Voor de koper

Je bekijkt de woningpresentatie op Funda en hebt besloten dat de woning aan alle eisen voldoet. Op naar de woningbezichtiging! Waar let je allemaal op? Ook voor de koper geldt: Eerste indruk is het belangrijkste. Krijg je gelijk een thuisgevoel bij de woning? Bezit de woning unieke eigenschappen die jou aanspreken en de woning aantrekkelijker maken? Misschien bezit de woning wel elementen, waardoor je gelijk verliefd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kookeiland in de keuken of jacuzzi in de badkamer. Word je al verliefd?

 

Wanneer je de euforie fase door bent is het van belang dat je kritisch naar de details van de woning kijkt. Zijn er vocht- en schimmelplekken te vinden? Zijn de randen goed afgewerkt? Heeft de woning dubbelglas? Vergeet ook niet naar de buurt te kijken of te vragen naar overlast in de wijk. Wanneer alles gecheckt is en je helemaal in de wolken bent, kun je het koopproces starten!

 

× Neem direct contact met ons op