Verkoopstyling tuin & balkon

 

Zodra de zomer zijn intrede doet willen we genieten van het weer, dit betekent dan ook dat potentiële kopers tijdens dit seizoen meer letten op de tuin en het balkon. Vaak wordt de buitenruimte vergeten of overgeslagen bij de verkoopstyling, terwijl een aantrekkelijke en sfeervolle tuin of balkon net de doorslaggevende factor kan zijn voor de toekomstige koper. Ben je benieuwd naar deze styling? Lees dan verder!

 

Tuin

Toekomstige kopers worden blij van een nette en opgeruimde tuin waar niks meer aan gedaan hoeft te worden. Door je tuin op de onderstaande vier punten aan te pakken zorg je ervoor dat de koper zich snel thuis voelt in zijn toekomstige tuin.

 

Onderhoud

Allereerst moet de tuin er piekfijn uit zien. Denk hierbij aan het verwijderen van onkruid, dode bladeren, dode bloemen, knippen van de heg en het verzorgen van het gazon. Vergeet ook niet met de hogedrukspuit aan de slag te gaan om alle groene aanslag te verwijderen van zowel het huis als de tegels, waardoor je tuin er al een stuk frisser uit.   

 

Aankleding

Door de tuin slim aan te kleden ziet hij er niet alleen aantrekkelijker uit maar ook groter. Zorg voor een loungeset, eettafel en indien de ruimte het toelaat een bankje of bistro-set. Hiermee laat je de koper zien welke mogelijkheden jouw tuin biedt.  

 

Groen

De meeste mensen voelen zich gelukkiger in een groene omgeving. Daarom is het van belang te zorgen voor veel groene en bloeiende planten in de tuin. Verkoop je je huis in de winter? Ga dan op zoek naar planten die tijdens dit seizoen ook groen blijven zoals de duizendblad en zenegroen.  

 

Sfeer

Zorg voor sfeer door de tuin aan te kleden met decoratie. Denk hierbij aan kussentjes op de zittingen, kandelaren, bloempotten, tuinbeelden en wanddecoratie. Houd hierbij wel één kleur en thema aan om de rust in de tuin te bewaren.

 

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Waar moet je op letten bij het bezichtigen van een woning?
SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Hoe moet je jouw tuin of balkon stylen voor de verkoop?

Balkon of terras  

Het aankleden en aanpassen van je balkon of terras is vaak een minder intensieve klus dan van de tuin maar voor de verkoop net zo belangrijk. Door een klein balkon slim aan te kleden lijkt hij meteen een stuk groter.

 

Onderhoud

Begin met het aanvegen en reinigen van het balkon. Het is ook een goed idee om eventueel achterstallig onderhoud direct aan te pakken, hier letten toekomstige kopers altijd op.

 

Aankleding

Om te kunnen genieten van het balkon zal het mogelijk moeten zijn om ergens te kunnen zitten. Kies aan de hand van de grootte van je balkon het geschikte type zitje. In sommige gevallen zul je zelf iets moeten maken om er voor te zorgen dat het net in dat lastige hoekje past. Kies in ieder geval voor iets waar de koper zich zelf al ziet zitten.  

 

Groen

Ondanks dat je op het balkon niets in de grond kunt planten, kun je met potten en plantenbakken het balkon een groene uitstraling geven. Hiermee onderscheid je jouw balkon direct van de meeste andere balkons en creëer je een prettige omgeving.   

 

Sfeer

Nu het geheel schoon is en voorzien van groen kan het worden aangekleed met passende decoratie. Zorg er hierbij voor dat het een verlenging van de huiskamer wordt. Kies daarom voor de kleuren en uitstraling die ook in je interieur voorkomen.  

 

Voor zowel de tuin als het balkon zijn de vier punten Onderhoud, aankleding, groen en sfeer samen essentieel om de potentiële koper te overtuigen. Mocht je geen tijd of zin hebben om alle vier de punten aan te pakken zorg dan in ieder geval dat het onderhoud en de aankleding in orde zijn zodat de koper direct de potentie ziet van jouw tuin of balkon.

× Neem direct contact met ons op