Tips om jouw tuin of balkon lente-klaar te maken

Het is weer lente! Dat wil zeggen, tijd om jouw tuin op te knappen. Zodra de zon ons weer wat vaker van haar warmte laat genieten begint het steeds meer te kriebelen. We willen naar buiten! En zeker met de zomer in het vooruitzicht is het verstandig om hier rekening mee te houden bij de verkoop van jouw woning. Wij hebben enkele tips voor je op een rij zet zodat jouw tuin of balkon de toekomstige koper wel enthousiast moet maken.

 

Het begint met opruimen

 

Hoe groot je tuin of balkon ook is, er ligt bijna bij iedereen voldoende rommel. Denk aan oude fietsen, kapotte bloembakken, lege bierkratten en oud klusmateriaal waar je ‘nog mee aan de slag zou gaan’. Tijd om eens kritisch rond te kijken, want hoe minder spullen, hoe groter je tuin of balkon lijkt! Naast kapot materiaal ligt er vast ook een hoop afval. Wanneer je in de stad woont zal het waarschijnlijk nog meer zijn dan wanneer je in een natuurlijke omgeving woont. De wind brengt namelijk van alles met zich mee, plastic zakjes en andere rommel die hier helemaal niet hoort.

 

Verwijder onkruid en dode planten 

 

Nu je wat meer ruimte hebt, kun je aan de slag met het onkruid en de woekerende planten. Haal alles weg wat tussen de tegels vandaan groeit en wat rommelig oogt. Zodra dit weg is kun je het groen van de tegels boenen en mocht je een vlonder hebben dan kun je deze schoonmaken. Daarna kan de rest van het groen worden aangepakt. Alle dode planten kun je verwijderen en kies ervoor om nieuw groen en bloeiende planten in vrolijke kleuren in de tuin of op het balkon weg te zetten. Je kunt natuurlijk kiezen voor vaste planten, maar met het oog op de verhuizing is het raadzaam om de planten die je koopt in potten te plaatsen. Deze kun je dan gewoon weer meenemen naar je volgende woning.

 

Creëer een sfeervolle zithoek

 

En dan nu de zithoek. De tuin of het balkon moet uitnodigen om lekker naar buiten te gaan. Zorg dat deze zithoek er dan ook uitnodigend en gezellig uit ziet. Leg kussentjes neer, hang een lichtsnoer op voor extra verlichting, plaats een hangmat en creëer het echte vakantiegevoel. 

 

Met deze tips ben je al een heel eind op weg om de tuin klaar te maken voor de verkoop. Wil je meer lezen over tips om je voor te bereiden op de komst van de woningfotograaf? Bekijk dan onze opruimvideo’s!

 

Geschreven door Monique

× Neem direct contact met ons op