Klaar maken voor de bezichtiging
(Deel 2)

Het is zo ver, de bezichtiging vindt plaats! Nu is het belangrijk dat de toekomstige kopers een goed gevoel krijgen en zich direct thuis voelen bij het bezoeken van jouw woning. Ook hier helpen wij jou graag. Wij hebben weer enkele tips voor je op een rij gezet, lees je mee?

Tijdens de bezichtiging

  1. Haal een bosje verse bloemen, zet wat extra groene planten in huis, koop vers fruit op de markt en zet een verse pot koffie. Dit zorgt voor lekkere geuren in huis en geeft een huiselijk gevoel. En mocht je er zin in hebben en natuurlijk de tijd voor hebben, dat doet de welbekende appeltaart ‘net uit de oven’ het ook altijd erg goed!
  2. Zorg dat de temperatuur in huis aangenaam is. Zet in de winter de kachel op een prettige stand (niet te warm!) en zet in de zomer de ramen op een kier.
  3. Heb je huisdieren? Dan is het verstandig om deze tijdelijk bij de buren of bij vrienden onder te brengen. Dit geldt ook voor kooi, de krabpalen, de kattenbak, de bench en dergelijke. Dit om nare geurtjes tegen te gaan, maar ook in verband met mogelijk allergieën en het is gastvrijer voor de kijkers die iets minder gek zijn op dieren of er misschien zelfs bang voor zijn. 
  4. Zet geen radio of televisie aan, dit leidt alleen maar af. Hetzelfde geldt uiteraard voor de computer, de wasmachine, de vaatwasser en de droger.  
  5. Als de makelaar de bezichtiging doet, zorg dan dat je zelf niet thuis bent. Op deze manier kunnen de kopers ‘vrijer’ spreken over hun mening en bevindingen van de woning.  
  6. Zorg dat je net voor de bezichtiging niet gaat koken of nog snel naar het toilet gaan. Deze geurtjes kunnen nét wat langer blijven hangen dan wenselijk is, dit kun je dus beter voor zijn.
  7. Tot slot, houding! Wanneer je aanwezig bent bij de bezichtiging is, let dan op je houding. Wees vriendelijk en zakelijk, hoe de kijkers ook reageren. Zorg dat er maximaal 2 personen aanwezig zijn en laat de kinderen een middag spelen met bij vriendjes of bij opa en oma. Ga niet wassen, televisie kijken of iets dergelijks, maar geef de kijkers de ruimte om het huis te ontdekken.

VEEL PLEZIER!

Onze tips over hoe je je kunt voorbereiden alvorens de bezichtiging, lees je in onze blog ‘Klaar maken voor de bezichtiging (Deel 1)’. Is het nog niet gelukt om bezichtigingen te realiseren, dan kan het zijn dat de woningpresentatie niet optimaal is. Hier kunnen wij je bij helpen! Van fotografie en videografie tot plattegronden, visuals en de marketing, wij gaan graag voor je aan de slag!

 

Wil jij jouw woning zo snel mogelijk verkopen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Onze experts staan voor je klaar om
jouw woning perfect op de markt te zetten! Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

 

Geschreven door Monique

× Neem direct contact met ons op