Ivo blikt terug op zijn stageperiode bij SOO Media

Wat ik heb geleerd tijdens mijn stage bij SOO Media? Genoeg! Naast dat ik nu een pro ben in het schieten met nerf guns heb ik ontzettend veel geleerd in het afgelopen half jaar. Wat mijn stage zo leuk maakt is dat ik vanaf dag 1 al onderdeel uitmaakte van het team en veel vrijheid kreeg.

 

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en wat is je functie bij SOO Media?

 

Dat is inderdaad goed om mee te beginnen. Ik ben Ivo Hinderink en ik ben werkzaam geweest bij SOO Media tijdens mijn afstudeerstage. Ik studeer Ondernemerschap aan de Hogeschool Rotterdam en ik zit momenteel in mijn laatste jaar van het HBO. Mijn stage is anders dan wat er gemiddeld wordt verwacht bij een afstudeerstage. Het is namelijk zo dat ik tijdens mijn stage verschillende experimenten uit heb gevoerd waar ik vervolgens op beoordeeld zal worden. Deze manier van afstuderen zorgt ervoor dat ik niet alleen de theorie analyseer, maar dat ik deze opgedane kennis ook direct in praktijk mag brengen.

 

Dat is wel even wat anders dan een scriptie schrijven, of niet?

 

Ja, dat klopt. Ik vond het ontzettend prettig omdat ik naast dat ik veel leer ook echt een bijdrage lever aan de organisatie. Nadat ik was gestart met het onderzoek kon ik direct aan de slag met de uitvoering en implementatie. Hier heb ik heel veel van geleerd.

 

Waarom wilde je graag bij SOO Media aan de slag?

 

Het fijne aan SOO Media is dat zij een jonge en snelgroeiende organisatie is welke openstaat voor nieuwe initiatieven. Hierdoor draag je ook echt wat bij en worden je ideeën serieus genomen. Ze kunnen zelfs gerealiseerd worden, maar hier moet je natuurlijk wel zelf actie voor ondernemen. En ik vind het kantoor heel erg gaaf, zeker omdat het gelegen is in een hotspot van Den Haag.

 

Waar hield jij je het afgelopen half jaar zoal mee bezig?

 

Ik ben werkzaam geweest binnen de marketing afdeling. Hier heb ik samen mogen werken met de andere marketeers binnen dit team. Omdat ieder van hun en eigen specialisme heeft heb ik op alle vlakken bij kunnen leren, zowel op het gebied van offline- als online marketing. Er werd direct veel vrijheid gegeven, want ik mocht aan de slag met het realiseren van een Instagram strategie en de uitwerking hiervan. Het is erg tof dat mijn werk als basis dient en dat daar nu op verder geborduurd wordt.

 

Dat ik veel verantwoordelijkheden kreeg blijkt wel uit het feit dat ik aan de slag mocht met het uitvoeren van verschillende AB-testen. Waar naast budget in sommige gevallen ook toegang tot het volledige klantenbestand voor nodig was. Toen ik dit initieerde werd mijn voorstel vol enthousiasme en vertrouwen ontvangen en ik mocht er ook echt mijn eigen stempel op drukken. Ik vind het echt heel leuk dat je door deze grote mate van verantwoordelijkheid ook als stagiair echt een toegevoegde waarde levert aan de bedrijfsvoering.

 

Daarnaast heb ik mijzelf mogen ontwikkelen op het gebied van social media marketing. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van campagnes voor zowel SOO Media als voor onze klanten, ik mocht helpen met het opstellen van strategieën en input leveren voor de realisatie van contentkalenders. Je leert ontzettend veel van deze variërende werkzaamheden en je ziet alles ook in praktijk worden gebracht.

 

Wat vond je het leukste aan je stageperiode?

 

Naast de afwisselende werkzaamheden? De gratis lunch! Haha, dat is voor iedere student natuurlijk ideaal. Ook heb ik enorm veel getafelvoetbald. Dit ging er bij SOO Media heel fanatiek aan toe. Het ging zelfs zover dat er ook een Champions League toernooi georganiseerd werd. En ja, de algemene sfeer en het teamgevoel vond ik toch ook wel echt heel belangrijk en leuk.

 

En nu, Ivo?

 

Nu heb ik mijn afstudeerstage bij SOO Media afgerond en gaat mijn loopbaan verder. Alles wat ik heb geleerd bij SOO Media is van toegevoegde waarde voor mij. Ik heb veel uit de praktijk geleerd, met name op gebied van online marketing. Dit is heel interessant, want dit zie en ervaar je niet in het klaslokaal. Nu ga ik al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan meenemen naar mijn volgende stap. Ik kan SOO Media ook echt aanraden als stagebedrijf. Want ook de begeleiding die ik gekregen heb vanuit het bedrijf is top. Ze denken met je mee, geven je opties en hebben het beste met je voor. Dankjulliewel daarvoor!

 

Geschreven door Ivo

 

Lijkt het jou leuk om de lege stoel die Ivo achterlaat op te vullen? Wij zijn per 1 juli op zoek naar een (online) marketing stagiair die onze marketing afdeling komt versterken. Bekijk hier de openstaande vacature en solliciteer! Mocht je vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wie weet tot snel! 

× Neem direct contact met ons op