Laat mij je helpen met social media!

Social media is ontzettend belangrijk, dat kan niemand meer ontkennen. Maar hoe zet je social media in als bedrijf? Dat ga ik je in deze blog uitleggen. Ik vertel je wat belangrijk is en waar je rekening mee moet houden om zo veel mogelijk te bereiken door middel van social media marketing. Lees je mee?

 

De inzet van social media

 

De eerste vraag waar we ons over buigen is natuurlijk; waarom social media? Hier kun je jouw doelgroep bereiken, want jouw klanten bevinden zich online op verschillende social media kanalen. Jouw doelgroep zet social media in omdat ze het gesprek aan willen gaan met een organisatie voor vragen of opmerkingen. Daarnaast raadplegen zij verschillende kanalen om informatie te winnen, updates te lezen en om een beeld te krijgen van het type organisatie. Het is daarom belangrijk dat jij je bevindt waar jouw doelgroep te vinden is. En dat is online! Door in te haken op actualiteiten die spelen binnen de branche, laat je zien dat je over de juiste kennis beschikt en expert bent binnen jouw vakgebied. Een juiste inzet van social media zorgt voor een betrouwbare uitstraling en geeft antwoord op vragen waar de doelgroep naar op zoek is!

 

Consistentie is key

 

Het regelmatig plaatsen van berichten, het reageren op reacties, het uitlokken van interactie onder berichten van anderen en het inzetten van relevante blogberichten zijn ontzettend belangrijk om het gewenste resultaat te behalen. Pakkende teksten, actuele informatie en inspirerende berichten zorgen ervoor dat de klant sneller online het gesprek aan gaat. Het is dan ook van groot belang dat je consistent bent op social media. Post regelmatig berichten en varieer in het type berichten dat je plaatst. Gebruik social media dus niet alleen om producten of diensten te promoten, maar laat zien dat je kennis hebt van wat er speelt in jouw branche en haak in op trends die relevant zijn voor jouw doelgroep. Naast informeren en activeren, wil je social media inzetten om te inspireren. Dat is hoe je de klant kunt binden.

 

Schrijf inspirerende blogberichten

 

Om het gewenste doel te bereiken is de inzet van blogberichten ontzettend effectief. Door middel van blogs kun je niet alleen informatie delen over producten of over de organisatie maar kun je ook medewerkers aan het woord laten. Wat heb je nodig voor een sterke blog? Om een blog te schrijven heb je een vlotte pen nodig, relevante inhoud en je moeten weten voor wie je schrijft en met welk doel. Schrijf je de tekst om te inspireren? Zorg dan dat je de lezer mee trekt in het verhaal en dat je vraag creëert. De vereisten zijn dat de blog makkelijk leesbaar is. Er zijn dus geen vereisten, ook niet wat betreft de lengte van het bericht. Het belangrijkste is dat de inhoud relevant is en dat deze is afgestemd op jouw lezers. Zorg dus voor een tone-of-voice die past bij jouw organisatie en wat jij uit wilt stralen.

 

Bepaal de strategie

 

 Overdaad schaadt, ook als het gaat om social media. Het heeft geen zin om simpelweg te posten omdat je denkt dat je niet anders kunt en vervolgens jouw social media kanalen vol te stampen met hashtags en content die de doelgroep niet aanspreekt. Wanneer je dit wel doet zal dit een negatief effect hebben op je doelgroep. Ga voor relevante en waardevolle content waar jouw klanten naar op zoek zijn. De juiste aanpak is dus ontzettend belangrijk. Zomaar beginnen en wel zien waar het schip strandt, daar red je het niet meer mee. Wil jij graag aan de slag, maar vind je het lastig om te starten? Ik help je graag met het bedenken van een strategie om je op weg te helpen. Ben je eenmaal van start maar kun je toch wel wat hulp gebruiken, dat kan dat natuurlijk ook. Naast dat ik advies uitbrengt, kan ik de actiepunten ook direct voor je implementeren. Zo weet je zeker dat je kiest voor een juiste aanpak en houd je tijd over om te doen waar jij goed in bent!

 

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden of ben je benieuwd naar hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

 

Geschreven door Danny, Social media marketeer

× Neem direct contact met ons op