Vergroot de verkoopkansen door deel te nemen aan de NVM Open Huizen dag

Twee keer per jaar georganiseerd de Nederlandse Vereniging van Makelaars de NVM Open Huizen dag. Deze dag wordt organiseert om op een zo laagdrempelige en uitnodigende manier kijkers te trekken. Tijdens deze dag wordt aan ongeveer 85.000 geïnteresseerde de mogelijkheid geboden om een woning naar keuze te bezichtigen zonder hier een afspraak voor te hoeven maken. En aanstaande zaterdag, op 30 maart, is het weer zover. Wil je meer lezen over de voordelen van deelname aan deze dag, lees dan snel verder!

 

Wat zijn de voordelen?

 

Een groot voordeel voor kijkers is dat je geen afspraak hoeft te maken om een woning te bezichtigen, je kunt namelijk gewoon naar binnen wandelen. Dit maakt het bezoeken van jouw woning makkelijker en haalt de mogelijke drempel weg die potentiële kijkers hebben bij het plannen van een bezichtiging. 

 

Een ander voordeel is dat jij als bewoner die dag de kijkers door de woning rondleidt. En dat is helemaal niet moeilijk. Je kunt gezellig kletsen met de kijkers, de leuke kanten van de woning toelichten en vertellen waarom jij hier altijd met veel plezier hebt gewoond. En dat is niet alleen voor jou leuk, maar dit maakt de Open Huizen dag ook voor de kijkers een stuk persoonlijker. Daarnaast is het natuurlijk super fijn dat je alle bezichtigingen in één dag kunt plannen! Dat betekent maar één keer een grote schoonmaak en maar één keer bloemen in huis halen.

 

Voor deze dag wordt multimediaal aandacht gevraagd. En omdat deze extra promotie ook op Funda wordt ingezet zal jouw woning twee keer zoveel bezoeken hebben rond deze periode dan normaal. Van alle woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen dag van het najaar 2018, waren 12 weken later 48% van de woningen verkocht (aldus NVM). Dat klinkt veelbelovend!

 

Optimaliseren van de woning presentatie 

 

Dus waar wacht je nog op? Aanmelden kan via jouw NVM-makelaar! Mocht jij je al hebben aangemeld, lees dan hier onze tips om jouw woning klaar te maken voor de NVM Open Huizen dag. Of neem contact met ons op over eventuele vragen over de presentatie van jouw woning. Wij helpen je graag om jouw woning zo effectief mogelijk op Funda te presenteren om zo veel mogelijk kijkers te trekken!

 

En hoewel we er natuurlijk niet vanuit gaan, kan het gebeuren dat je huis niet direct verkocht wordt na deelname aan deze NVM Open Huizen dag. Dat is natuurlijk erg jammer, maar wist je dat je na afloop kunt zien hoe jouw woning in de markt ligt? Aan de hand van het aantal bezichtigingen en de reacties kun je jouw woningpresentatie aanpassen of een andere verkooptactiek bespreken met de makelaar. Jouw deelname aan de NVM Open Huizen dag is dan ook een perfecte manier om de verkoopkansen te vergroten!

 

Geschreven door Monique

× Neem direct contact met ons op