Een kwestie van opvallen

 

Een roy. geh.gemod.h.h. met veel karkt. en vier slp. Het h.h. heeft een fraai uitz. en een geren. kkn. Vr.pr € 240.000 k.k.*

 

Zeg nu zelf, dit leest niet echt gemakkelijk. En toch komt het vaker voor dan u denkt. Verkoopteksten op Funda staan vaak vol met soms onbegrijpelijke afkortingen. Natuurlijk, een goede foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Maar als er een tekst bij staat moet het geen puzzel worden om dit te ontcijferen.

 

De perfecte woningadvertentie bestaat uit een goede balans tussen tekst en beeld. De foto’s laten de sterke punten van het huis zien. En de tekst geeft op een enthousiasmerende toon de aanvullende informatie. Helder, lekker leesbaar en wervend waarbij de woningzoeker als het ware in de mood wordt gebracht om het huis te gaan bezichtigen. Een krachtige verkooptekst is namelijk altijd zo geschreven, dat de lezer zichzelf al in het huis ziet wonen. Zelfs als hij of zij er nog niet is geweest.

 

Het spreekt voor zich dat onze tekstschrijvers de woningen niet zelf eerst bezoeken. Zij schrijven de teksten op basis van de vragenformulieren die door de verkopende partijen zelf worden ingevuld. Daarin geven verkopers antwoord op vragen zoals ‘wat vindt u het mooiste plekje in huis?’ of ‘als u uit het raam kijkt wat ziet u dan?’ Vervolgens schrijven de tekstschrijvers op basis van de antwoorden automatisch andere teksten dan die u normaliter op Funda aantreft. Dergelijke teksten vallen in positieve zin op. En is dat niet waar het bij het verkopen van uw huis om draait? Opvallen.

 

Ondertekening?        

 

* Een royaal geheel gemoderniseerd herenhuis met veel karakter en vier slaapkamers. Het herenhuis heeft een fraai uitzicht en een gerenoveerde keuken. Vraagprijs is € 240.000 kosten koper.

× Neem direct contact met ons op