Wat is er allemaal mogelijk met een floorplanner?


Een woningpresentatie is niet compleet zonder een floorplanner. Op Funda zie je vaak verschillende floorplanners voorbij komen in alle soorten en maten. Waaruit kun je eigenlijk kiezen? En hoe zit zo’n floorplanner eigenlijk in elkaar?

 

Floorplanner


Een lege floorplanner legt de basis voor de plattegrond. In een lege floorplanner zie je waar de deuren zitten, welke kant op ze opengaan, waar de ramen zitten en hoe de verschillende ruimtes gesitueerd zijn. De verschillende woonruimtes worden aangeduid met verschillende kleurvlakken.

 

De verschillende kleurvlakken:

Blauw zijn de ruimtes als keuken, badkamer en toilet
Grijs is een berging, een garage en de kasten
Licht geel zijn de woonruimtes, zoals de woonkamer en eetkamer
Donker geel zijn de slaapkamers
Oranje is de hal, entree en overloop

 

Deze kleurvlakken zijn de basiskleuren die gebruikt worden. Het is ook mogelijk om de kleuren aan te passen op de huisstijl van de makelaardij.

Floorplanner

Floorplanner met meubels

 

Naast de standaard lege floorplanner, is het ook mogelijk om een floorplanner te bestellen met meubels en een vloer erin geplaatst. Dit maakt de floorplanner realistischer en krijgt de toekomstige koper een goed beeld van de maten van de woning.

 

Realistische floorplanner

 

Naast de floorplanners met de kleurvlakken, is het ook mogelijk om deze te krijgen met  een mooie houten vloer. Een voordeel hiervan is dat de floorplanner er mooi uit ziet. Een nadeel is dat het onduidelijk is welke ruimte waarvoor bedoeld is doordat de verschillende kleurvlakken wegvallen.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Een duidelijk plattegrond of floorplanner is van groot belang

Situatietekening (besteloptie)

 

Een situatietekening is een floorplanner waarin je de gehele woning ziet met de bijbehorende tuin. Voor de situatietekeningen bieden wij twee opties. De standaard is met de aanduiding van het perceel, deze wordt aangegeven met een groen grasvlak met daarop de woning. Hierop kun je de verhouding zien van woning tot perceel en de grensafscheiding. Het grasvlak duidt daarbij niet het materiaal van de tuin aan, maar geeft een indicatie van de verhoudingen ten opzichte van de woning.

 

Een situatietekening kun je ook met een upgrade bestellen. In deze upgrade zit tegelwerk verwerkt, een houten vlonder en boompjes. Deze plattegrond wordt zo realistisch mogelijk uitgewerkt.

 

Situatietekening

Wil jij meer weten over floorplanners? Bekijk dan onze mogelijkheden!

× Neem direct contact met ons op