4 meest gestelde vragen over woningfotografie


Wanneer onze fotografen bij de bewoners thuiskomen voor de woningfotografie krijgen zij geregeld vragen. En terecht. Want fotograferen is een gespecialiseerd vak, waar je veel verstand van moet hebben. Daarnaast is het vooral ook heel interessant! Daarom staan hieronder de vier meest gestelde vragen van bewoners met de bijbehorende antwoorden.

 

1. Waarom gebruiken jullie geen extreme groothoeklens?


Wanneer je een woning fotografeert met een extreme groothoeklens, krijg je meer van de ruimte te zien op de foto, dan wanneer je met een normale lens fotografeert. De kamer lijkt daardoor groter, maar geeft een vertekend beeld voor de toekomstige koper. Wij willen een zo realistisch mogelijk beeld scheppen in de woningpresentatie. Op die manier wordt de toekomstige koper sowieso niet teleurgesteld wanneer hij de woning in het echt komt bekijken.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - De meest gestelde vragen over woningfotografie.

2. Waarom is het zo belangrijk dat ik mijn woning opruim?

 

Een woning opruimen voor de woningfoto’s is een hele klus. Daarom geven wij van te voren veel informatie over hoe je het beste de woning kan opruimen. Spullen die voor jou heel normaal zijn om in het zicht te hebben liggen, zijn voor de woningfoto’s minder aantrekkelijk. Dit oogt op een foto vaak rommelig. Wij vinden dat wanneer een woning vrij van persoonlijke spullen is, deze het beste tot zijn recht komt. Lees  hier meer over de kracht van goede woningfoto’s.

 

3. Waarom willen jullie alle gordijnen en luxaflexen open?

 

Wanneer de gordijnen en luxaflexen dicht zijn, lijkt de kamer veel kleiner. Een kamer zonder iets voor de ramen is lichter en levendiger, waardoor het ruimtelijker oogt. En zeg nou zelf: de mooie tuin die daarachter ligt mag ook gezien worden! Daarnaast is het belangrijk dat er met daglicht gefotografeerd wordt. In de afbeeldingen hieronder kun je goed zien wat daglicht met de foto doet ten opzichte van kunstmatig licht.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - De meest gestelde vragen over woningfotografie.
SOO Media - Vastgoedcommunicatie - De meest gestelde vragen over woningfotografie.

4. Waarom maken jullie 5 verschillende foto’s vanaf één positie?

 

Wij maken foto’s met HDR kwaliteit: dit houdt in dat de foto zo realistisch mogelijk eruit komt te zien. We maken vijf verschillende foto’s, waarvan we er één onderbelicht maken, één overbelicht en drie foto’s daar tussenin. Deze vijf foto’s zetten we in de fotobewerking op elkaar, waardoor je een perfect belichte foto krijgt.

× Neem direct contact met ons op