Een Artist Impression of een StyleSwitcher?

SOO Media is gespecialiseerd in vastgoedcommunicatie en doet er alles aan om jouw woning zo snel mogelijk voor te stellen aan de toekomstige koper. Om dit te realiseren kan het aantrekkelijk zijn om Artist Impressions of StyleSwitchers in te zetten om zo de potentie van jouw woning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Onze Digitale Stylist Sigrid geeft in deze blog antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot het verschil tussen deze twee producttypen. Lees je mee?

Artist Impression, wat is dat eigenlijk?

 

Een Artist Impression kan simpelweg worden beschreven als een realistische presentatie van het interieur of het exterieur. Een leegstaande of nieuw te bouwen ruimte/gebouw wordt digitaal gevisualiseerd. Om op deze manier een beeld te schetsen voor de toekomstige kopers hoe de woning eruit komt te zien.

 

 

Wat hebben wij van jou nodig om een Artist Impression te realiseren?

 

Wanneer we ons richten op het interieur hebben wij een plattegrond, een camerapositie en een stijlkeuze nodig. Deze stijlkeuze kan worden aangegeven door middel van bijvoorbeeld inspiratieplaatjes van Pinterest of uit een woonmagazine. Om een Artist Impressions Exterieur te visualiseren hebben wij de DWG bestanden nodig van de architect, een situatietekening waarop zowel het gebouw zichtbaar is als de omliggende omgeving en ook hier is de voorkeur van de camerapositie van belang. Daarnaast ontvangen wij ook graag een afwerkstaat van het exterieur waarin bijvoorbeeld de kleur van de kozijnen staat genoteerd. Op deze manier kunnen wij het gebouw visualiseren zoals ook de architect voor ogen heeft.

 

 

Dan vraag je je misschien af wat wij dan toevoegen?

 

Nou, dat is de beleving! De impressie moet de toekomstige kopers het gevoel geven dat zij er willen wonen en het al helemaal voor zich zien. Dit is realiseerbaar door het visueel te maken.

 

 

Waarom is een Artist Impressions prijziger dan een StyleSwitcher?

 

Er wordt in dit proces gewerkt met ingewikkelde en grote tekening waarbij ieder detail moet kloppen. Dit maakt het een kostbaar product. Ook het renderen van dit type bestand kost meer tijd. Nadat we dit hebben gedaan wordt er ook nog een extra laag toegevoegd, welke ervoor zorgt dat de weergave fotorealistisch is. De nieuwe stijl die wij bij een Artist Impressions ontwikkelen en vormgeven is maatwerk.

 

 

Waarom zou ik kiezen voor StyleSwitchers?

 

StyleSwitchers biedt de mogelijkheid om een sterke en tevens betaalbare visualisatie te realiseren. Er is een stijlenboek ontwikkeld waar één of meerdere stijlen uitgekozen kunnen worden. Op deze manier is het mogelijk voor de verkoper om een passende stijl te kiezen en realiseren wij op korte termijn een visualisatie.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot StyleSwitchers?

 

Er zijn verschillende pakketten voor een StyleSwitcher beschikbaar. Het Standaard-, het Premium- en het Platinumpakket. Bij een Standaardpakket wordt er gewerkt met een foto en een stijl uit het stijlenboek welke wordt aangeleverd door de opdrachtgever. Bij een Premiumpakket werken wij vanaf een plattegrond en kunnen er tevens ook constructieve wijzigingen worden toegepast. Ook mogen er stijlen worden gemixt uit het stijlenboek.

 

 

Maar kun je dan wel feedback geven?

 

In het proces bij een Premium- en een Platinumpakket zitten twee feedbackmomenten. Het eerste feedbackmoment heeft betrekking op het meubelvoorstel. In dit voorstel is de indeling van de ruimte weergegeven en de positie van de camera. Wanneer hier goedkeuring voor wordt gegeven volgt er een preview in lage resolutie. In deze preview is te zien hoe de StyleSwitchers er in 3D uit komt te zien inclusief de producten. Ook hierop mag feedback worden gegeven. Wanneer ook deze feedback is verwerkt renderen we dit beeld naar hoge resolutie. Het proces van een Platinumpakket is bijna gelijk aan een Premiumpakket, het grote verschil is dat het mogelijk is om een inspiratie aan te leveren voor de impressie. Het eindresultaat van StyleSwitchers geeft de potentie van de ruimte duidelijk weer, op een inspirerende wijze.

 

 

Wat is dan het grote verschil tussen een Artist Impression en een StyleSwitcher?

 

Het grootste verschil heeft betrekking op het eindresultaat. Een Artist Impression benadert de realiteit door middel van extra licht en verfijnde structuren. Een StyleSwitcher is een vereenvoudigde versie hiervan maar tevens perfect inzetbaar bij de verkoop of verhuur van uw woning. De keuze is dus afhankelijk van het budget en voor welk doel het product ingezet zal worden.

SOO Media - Artist Impressions
Artist Impressions
SOO Media - Artist Impressions
StyleSwitchers
SOO Media - StyleSwitchers
SOO Media - StyleSwitchers

Wil je meer weten over Artist Impressions of over StyleSwitchers of heb je nog vragen, dan help ik je graag verder! Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

 

Geschreven door Sigrid

× Neem direct contact met ons op