5 keer bijzondere woningen

 

In deze blog bekijken we bijzondere woningen die een alternatief vormen op de traditionele woningen zoals appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Er zijn verschillende soorten bijzondere gebouwen die omgebouwd kunnen worden tot een woonruimte. Deze bijzondere gebouwen bieden vaak de mogelijkheid om de indeling volledig zelf te bepalen.

 

 

Kerken en kapelletjes

 

Elk jaar sluiten er meer kerken, dit biedt mogelijkheden voor een herbestemming. Wonen in een kerk of kapel is voor sommige een zonde en voor de andere een droom. Door het behoud van de hoge ramen, originele elementen en authentieke details is een kerk om te toveren in een heel bijzondere woning. Kerken of kapellen worden vaak verkocht door gespecialiseerde makelaars of de gemeente waar de kerk zich bevindt.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Vijf bijzonderen woningen

Woonboten

 

Door de grote hoeveelheid water in ons land kun je er bijna niet omheen; wonen op het water. Een luxe op maat gemaakte woonark of een oud binnenvaartschip omgebouwd tot idyllisch woonschip. Alles is mogelijk zolang hij maar blijft drijven. Woonboten worden verkocht door zowel gespecialiseerde alsook normale makelaars. Je kunt er voor kiezen om de boot samen met de ligplaats te kopen of je koopt een ligplaats en gaat op zoek naar je eigen droomboot.  

 

School en kantoorgebouw

 

Een tekort aan woningen en een overschot aan leegstaande gebouwen. Dit biedt de mogelijkheid om vroegere kantoorgebouwen of scholen te transformeren tot woonruimte. Vaak worden dit soort woningen aangeboden voor de handige klussers zodat je hem zelf volledig kan transformeren tot jouw droomwoning. Leegstaande gebouwen worden vaak door de gemeente of een projectontwikkelaar aangeboden.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Vijf bijzonderen woningen
SOO Media - Vastgoedcommunicatie - Vijf bijzonderen woningen

Loodsen en garages

 

De ideale ruimte om het populaire loft te creëren. Grote open ruimtes die je volledig zelf naar eigen inzicht kunt indelen. Dit type woning is bijvoorbeeld ideaal om wonen en werken te combineren. Net als Leegstaande gebouwen worden loodsen en garages vaak door de gemeente of een projectontwikkelaar aangeboden voor de handige klussers.

 

Containerwoning

 

Een container is snel, gemakkelijk en goedkoop om te toveren tot een woning. We zien dit type woning vaak in de stad om de woningnood onder de studenten en jongeren op te lossen. Beschik jij over een groot stuk grond?  Dan is het mogelijk om meerdere containers aan elkaar te koppelen en zo jouw eigen container villa te creëren. De containerwoning moet je volledig zelf creëren. Dit begint met het aankopen van een perceel waar je vervolgens de containers op plaatst die jouw nieuwe woning gaan vormen.

 

 

Afhankelijk van de staat van jouw toekomstige bijzondere woning, moet er een hoop geklust en verbouwd worden voordat je in je droomwoning kunt trekken. Houd er bij de koop van een bijzondere woning ook rekening mee dat het pand een woonbestemming moet hebben alvorens je er legaal in mag wonen. Deze kun je aanvragen bij de gemeente, hierbij dien je ook kenbaar te maken wat jouw exacte plannen zijn met het gebouw.

× Neem direct contact met ons op