Hoe scoor ik zo goed mogelijk
tussen de resultaten op Funda?

Al 15 jaar is Funda dé huizensite van Nederland met ruim 36 miljoen maandelijkse bezoekers. Op deze website wordt het het complete woningaanbod van Funda binnen handbereik wordt aangeboden, overal waar je bent. Bij het verkopen van jouw woning is Funda dus het perfecte platform om de woning aan te bieden. Het is wel van belang dat je Funda op de juiste manier gebruikt. Hoe? Dat antwoord geven wij je aan de hand van 4 veelgestelde vragen! Lees je mee?

 

1. Waarom is een volledige presentatie van mijn huis belangrijk?

 

Je wilt dat de toekomstige kopers jouw huis bekijken, een contactaanvraag plaatsen, langskomen voor een bezichtiging en natuurlijk uiteindelijk de woning kopen. En dit begint met het volledig presenteren van jouw huis. Probeer jezelf eens te verplaatsen in de koper. Als jij een huis koopt, dan wil jij toch ook een zo volledig mogelijk profiel zien? Waarbij je direct alle informatie hebt en een zo volledig mogelijk beeld krijgt van de woning al voor de bezichtiging.

 

2. Maar levert dit dan ook meer contactaanvragen op?

 

Ja, dat klopt. Hoe vollediger het profiel is, hoe hoger jouw woning wordt getoond in de resultaten op Funda. Dit betekent dat wanneer jij een volledige presentatie aanbiedt op Funda, deze beter wordt bezocht wat meer contact aanvragen oplevert. Dit blijkt uit onderzoek van Funda zelf. 

 

3. Hoe kan ik de beschrijving op Funda het beste inzetten?


Goede vraag! De beschrijving op Funda is ontzettend belangrijk, omdat deze tekst informatie moet geven over de woning en het juiste gevoel moet opwekken. De eerst 56 woorden van deze beschrijving zijn het belangrijkste omdat dit de woorden zijn die je direct kunt lezen. De rest van de tekst wordt namelijk pas beschikbaar wanneer erop geklikt wordt. Probeer in de tekst de volgende onderwerpen te vermelden: het type huis, de omgeving en de bereikbaarheid. Stel jezelf de vraag bij het schrijven van de tekst: wat maakt deze woning zo bijzonder?

Net als dat het bij iedere tekst belangrijk is zorgt het inzetten van alinea’s en tussenkopjes dat dit het lezen vergemakkelijkt. Sluit de volledige tekst af met een opsommende samenvatting.

 

4. Hoe presenteer ik mijn huis zo volledig mogelijk?


Allereerst zijn professionele woning foto’s ontzettend belangrijk. Kies ervoor om deze foto’s te laten maken door professionele woningfotografen. Zij weten jouw woning op de perfecte manier vast te leggen dat de verschillende ruimtes zo duidelijk en realistisch mogelijk in beeld worden gebracht. Dit bevordert de verkoop. Daarnaast blijft de populariteit van het inzetten van video’s groeien. Denk eens vanuit de ogen van de toekomstige kopers, zij willen een zo duidelijk mogelijk beeld van de woning en tevens alvast de sfeer proeven. Hoe kan dit beter dan door video? Het is mogelijk om ervoor te kiezen enkel de unieke verkooppunten van jouw woning weer te geven in een woningtrailer, zodat de interesse van de toekomstige kopers wordt gewekt. Ook kun je een woningvideo inzetten waarbij je het mogelijk maakt om de toekomstige koper middels videobeelden een tour te geven door jouw woning.

 

Uiteraard zijn plattegronden ook een belangrijke toevoeging. Het inmeten van de woning en het presenteren van deze gegevens in een plattegrond geeft de toekomstige koper een overzichtelijk beeld van hoe de woning is ingedeeld, hoe zij de woning mogelijk kunnen indelen en wat de afmetingen zijn. Mocht het interieur van jouw woning smaakgevoelig zijn of staat jouw woning op het moment de verkoop leeg, dan is het verstandig om middels visuals een beeld te creëren waarin de potentie van de ruimte wordt weergegeven. Een neutraler interieur of misschien wel het doorbreken van de muur tussen de keuken en de woonkamer om op deze manier een open keuken te realiseren kan de toekomstige kijker inspireren.

SOO Media - Hoe scoor ik goed op Funda?

Heel veel succes met het inzetten van Funda! Heb jij hulp nodig bij de woningpresentatie?
Wij helpen graag! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Geschreven door Monique

× Neem direct contact met ons op