Alternatieven voor Funda

 

Bijna elke zoektocht naar een nieuwe woning begint op de website van Funda. Hier vind je verreweg het grootste en meest up-to-date aanbod van de Nederlandse woningmarkt. De meeste mensen zien Funda daarom ook als de enige mogelijkheid om een huis te vinden of te koop aan te bieden. Toch is er een kans dat je je droomwoning misloopt als je alleen Funda gebruikt, omdat particulieren die hun huis zelf verkopen en makelaars die niet aangesloten zijn bij NVM hier niet kunnen adverteren. In deze blog geven we diverse alternatieven voor Funda.                

 

Zelf je huis verkopen

 

Als particulier is het niet mogelijk om een advertentie te plaatsen op Funda. Gelukkig kan je dan wel terecht bij Jaap, Huislijn en Pararius, de grootste concurrenten van Funda op dit moment. Vooral wanneer je er voor kiest om je huis zelf te gaan verkopen zijn dit een goede opties.   

 

Makelaar

 

Makelaars beschikken niet alleen over de kennis maar ook over een groot netwerk en naamsbekendheid binnen hun regio. Toekomstige kopers kijken vaak op de websites van makelaars die in de omgeving actief zijn waar zij zouden willen wonen. Een extra pluspunt van de makelaar is dat je vaak een mooi opvallend bord in de tuin krijgt en een poster voor op het raam, zodat je huis ook offline aandacht trekt.

SOO Media - Vastgoedcommunicatie

Social media

 

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig social media. Een post met een mooie foto op populaire platforms als Facebook of Instagram kan weleens de perfecte manier zijn om je huis te verkopen, het bereik is wel afhankelijk van je eigen netwerk. Je kunt het bereik vergroten door de juiste tags te gebruiken.   

 

Krant

 

Ondanks dat het bereik van de krant in de afgelopen jaren sterk is afgenomen door alle digitale media van nu, is het toch nog altijd mogelijk om een advertentie in de krant te plaatsen. Dit is niet heel erg voor de hand liggend meer,  maar wanneer de doelgroep voor jouw huis mogelijk veel de krant leest is het het overwegen waard.

 

Marktplaats

 

We gebruiken marktplaats voor het verkopen van onze oude fiets dus waarom niet voor ons huis? Momenteel is marktplaats nog niet heel erg populair voor het verkopen van huizen, maar wie weet is de koper van jouw huis actief op marktplaats, proberen kan altijd.  

SOO Media - Vastgoedcommunicatie

Veiling

  

Particulieren kiezen niet vaak voor een veiling om hun huis aan te kopen. De meest voorname reden hiervan is dat je zelf moet bieden en je meestal niet kunt bezichtigen. In de huidige woningmarkt wordt veel overboden waardoor het verschil tussen reguliere verkoop en de veiling niet meer zo groot is. Dit maakt het interessanter om het aanbod van de veilingen door te spitten. Wanneer je er voor kiest om een huis via een veiling te kopen houd er dan rekening mee dat je de financiering vooraf rond moet hebben, ontbindende voorwaarden gelden hier namelijk niet. Daarnaast zul je overdrachtsbelasting, notaris- en veilingkosten moeten betalen. Vergeet ook niet na te gaan of er beslagen zijn gelegd op de woning, deze zijn namelijk voor kosten van de nieuwe eigenaar.  

 

Check de alternatieven

 

Funda is nog steeds de meest populaire website om huizen te vinden en te verkopen, maar zoals je in de blog kunt zien zijn er veel alternatieven die marktaandeel winnen. Check deze dan ook regelmatig in de zoektocht naar je droomhuis of plaats hier ook eens een advertentie om je huis te verkopen.  

× Neem direct contact met ons op